top of page

Over Ons

Wapenhandel Janssen is een deskundige en gerenommeerde leverancier op het gebied van de jacht- en schietsport.

U vindt bij ons niet alleen een grote verscheidenheid aan pistolen en geweren, maar ook alles wat daarbij komt kijken. Niet voor niets worden wij door een groot aantal schietverenigingen aanbevolen als hét adres voor uw wapens en munitie. Natuurlijk bieden wij nog veel meer! Van verzamelaar tot jager en van competitieschutter tot vrijetijds beoefenaar. Iedereen die affiniteit heeft met wapens, voelt zich bij ons thuis. 

We kennen alle relevante regelgeving en leveren praktisch alle denkbare benodigdheden: van internationaal goedgekeurde en erkende schutterskleding tot leuke cadeau-artikelen. 

Wij hebben de kennis in huis om vrijwel alle voorkomende reparaties snel en vakkundig te verrichten. Indien nodig schakelen we de fabrikant hierbij in. Tevens kunt u bij Wapenhandel Janssen terecht voor alle componenten om uw eigen munitie te maken. 

Klanten komen niet alleen uit de regio, maar uit alle windstreken dankzij onze ongekend ruime sortering, gedegen deskundigheid én onze uitstekende, persoonlijke dienstverlening. 

Geschiedenis

In 1870 begint Barend de Leeuw in de Hoofdstraat in Veenendaal een winkel. 

Zoals gebruikelijk in die tijd voert hij een zeer uiteenlopend assortiment: van potten en pannen tot ijzerwaren en wapens. In 1931 wordt de zaak overgenomen door de grootvader van de toenmalige eigenaar Gert Janssen. Dit is het begin van een familiebedrijf, want hierna komen nog twee generaties Janssen aan het roer. 

Twee zoons nemen in 1942 de leiding over en in 1970 is kleinzoon Gert Janssen aan de beurt. Samen met zijn vader en vrouw zet hij de winkel voort onder de naam Veenendaalse Wapen en IJzerhandel. In 1983 overlijdt de vader van Gert en komt Rian Toonen in dienst. 

In 1992 wordt besloten om het grote pand in twee delen te splitsen en aan de Tuinstraat 123 een zaak te beginnen, die gespecialiseerd is in jacht- en schietsportartikelen. Dit heeft alles te maken met de persoonlijke interesse van Gert Janssen en Rian Toonen. Beiden beoefenen de schietsport, jagen en schieten kleiduiven. Ze zijn dan ook ter zake kundig en kunnen zo iedereen van goed advies dienen. 

Sinds januari 2006 is Rian Toonen, die zich een eigen positie heeft verworven binnen de vaste klantenkring, opgenomen in de maatschap en gaat de zaak verder als Wapenhandel Janssen V.O.F.

Per 1 februari 2011 zijn Gert en Joke Janssen met pensioen en wordt de zaak voortgezet door Rian en Karin Toonen.

 In de periode voorafgaande aan dit proces wordt naar een geschikte werknemer gezocht om ons team aan te vullen en per 1 december 2010 is dat Sammy Jansen geworden, zijn passie is het kleiduiven schieten en de lange afstand  met grootkaliber geweer.

FAQ

 • Hoe voeg ik een nieuwe vraag en antwoord toe?
  Volg de volgende stappen om nieuwe veelgestelde vragen toe te voegen: Klik op de knop 'Vragen beheren' Klik vanaf het dashboard van je site op 'Vraag toevoegen' en voeg een nieuwe vraag en antwoord toe Elke nieuwe vraag moet aan een categorie worden toegewezen Klik vervolgens op 'Opslaan' en daarna op 'Publiceren'. Je kunt je vragen en antwoorden altijd aanpassen, de volgorde wijzigen en andere categorieën selecteren.
 • Kan ik een afbeelding, video of gif aan mijn vragen toevoegen?
  Ja. Om media toe te voegen moet je de volgende stappen volgen: Ga naar de instellingen van de app Klik op 'Vragen beheren' Maak of selecteer de vraag waar je media aan toe wilt voegen Bij het bewerken van je antwoord klik je op de video, afbeelding of het GIF-pictogram Voeg media vanuit je bibliotheek toe en klik op 'Opslaan'.
 • Hoe kan ik de titel bewerken of verwijderen?
  Je kunt de titel van de veelgestelde vragen aanpassen in de indelingen. Wanneer je de titel niet wilt weergeven, kun je deze eenvoudig uitschakelen onder 'Informatie'.
 • Wat zijn veelgestelde vragen?
  Veelgestelde vragen kunnen gebruikt worden om snel algemene vragen te beantwoorden over je bedrijf, zoals 'Naar waar kunnen producten verzonden worden?', 'Wat zijn de openingstijden?', of 'Hoe kan ik een dienst boeken?'. Met veelgestelde vragen kunnen mensen op een eenvoudige manier op je site navigeren en de SEO van je site verbeteren.
bottom of page